De elastiek truc

    Levertijd:1-2 werkdagen
  • Beschrijving

De truc met het elastiekje

Effect: de goochelaar plaatst een elastiekje over zijn wijs- en middelvinger. Met een simpel magisch gebaar vliegt het elastiekje zichtbaar van de ene twee vingers naar de andere twee vingers.

Dit is een echte klassieke truc, die je bovendien op elk ogenblik, overal kan vertonen. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een eenvoudig elastiekje.

Werking: de illustraties onderaan deze pagina zullen het mogelijk maken om deze uitleg te volgen.

Begin met het elastiekje over je wijs- en middelvinger van je linkerhand te plaatsen. Draai je hand met de palm naar omhoog en trek aan het elastiekje met je rechterhand (fig 1).

Dit trekken doe je om duidelijk te bewijzen dat het elastiekje wel degelijk rondom je twee vingers zit. Maar… in feite is dit het moment waarop de geheime handeling plaats vindt: drie dingen gebeuren hier bijna op één en hetzelfde moment:

1) sluit alle vingers van je linkerhand en terwijl je dit doet plaats je de vier vingers tussen de lus van het uitgestrekte elastiekje

2) laat het elastiekje los zodat het op de vingertoppen komt te zitten (fig 2)

3) draai je linkerhand om: palm naar beneden, de hand is reeds een gebalde vuist op dit ogenblik (fig3)

Als je goed op figuur 1 kijkt dan zie je dat het elastiekje al naar rechts getrokken wordt. Dit zal het je vergemakkelijken om alle vier de vingertoppen in de grote lus te krijgen.

Je linkerhand bevindt zich nu in de positie van figuur 3. Als je nu alle vingers uitstrekt zal het elastiekje als vanzelf naar je ringvinger en pink verspringen. Je kan het elastiekje nu ook terug naar de vorige vingers laten springen door heel de procedure te herhalen en dus weer de vier vingertoppen in de lus te brengen.

Opgelet! Laat aan niemand zien dat je je vingers in de lus plaatst. Probeer het geheel correct te timen zodat je het elastiekje loslaat op het moment dat je je hand naar beneden draait en je de vingertoppen in de lus plaatst. Deze drie stappen gebeuren, zoals reeds vermeld, op hetzelfde moment.

   

 

Veel plezier met deze truc!